Assamualaikum wbt..
Sejak 2 menjak ni saya cuba mengoptimumkan penggunaan herba dalam makanan.
setiap hari buat nasi herba yang ringkas2 dan dimakan dengan lauk pauk yang biasa kita masak hari-hari.cuma nasi jer dimasak dengan herba.
Sebelum ni pernah kongsikan entry tentang nasi herba di sini
yg kat bawah ni variasi yang lain pulak
yang ni nasi dimasak bersama serbuk lada hitam,hirisan serai, parutan carrot dan bunga telang.x berapa kebiruan sangat sebab bunga telang ada sikit jer.Rugi pulak ms balik kg hr tu x petik bnyak2 bw mai sini.
Yang ni dimasak dengan lada hitam,hirisan halia dan halba.panas2 buka periuk bau mcm nasi dagang.wangi!Suami kata best pulak makan tergigit lada hitam dalam nasik tu..
yang penting angin banyak keluar..
tak pernah try.. mcm best jer yerr
ReplyDeletetry la buat mila..kalau x sedap sorry yer,,pd saya ok jer rasanya.
Deletebest2...buleh try ni...tq
ReplyDeletekalau dh try boleh la @na update pulak yer camana rasanya..
Deletedh seminggu sy amalkan variasi ni,,kdg2 beli halba guna sekali sekala dr x guna boh je dlm nasi.kdg2 beli habbatus sauda' lupa nak telan sy boh jugak dlm nasik,,hehe
Bagus jg ni, Kalau macamtu boleh panggil ns 2 in 1..bleh try .
ReplyDeleteTry la en sud@is mana tau kena dgn selera tuan.
ReplyDeleteya lah leh letak nama nasi 2 in 1 ok gak